Tag archives for phishing

Asa-i ca Tarorn seamana cu Tarom?

email Tarom phishing
Seamana. Ba chiar de pe telefon mi s-a parut ca expeditorul este chiar o adresa @tarom.ro.

Dar nu, este o alta tentativa de phishing, de data asta pe spinarea Tarom. Noroc ca e una relativ slaba – aduna doar date personale. Gen, am cumparat o baza de adrese de mail, hai sa le trimit un spam si sa o imbogatesc cu date noi precum: nume, telefon, adresa postala.

Iata si mailul cu toate headerele lui, in caz ca cineva chiar vrea sa investigheze mai departe si/sau sa ia masuri:

hint: tarorn.ro nu e inregistrat.

Posted in Articles in Romanian, În Românica | Tagged , | 4 Comments

Phishing MFinante.ro

Mailu magic:

Mail phishing mfinante.ro
Pagina care iti cere cardul si CVV-ul!!!! (http://miscfirnante.com/finante/index.html <— atentie! nu completati datele in formular! vor ajunge la busbulina@gmail.com intr-un atasament denumit prost.txt :)) )
pagina phishing mfinante.ro

Detinatorul adresei busbulina@gmail.com are cont pe Facebook si Hi5 si pe ambele retele sociale isi zice Busbulina Gagarina. Se pare ca omu se ocupa si cu spam pe forumuri – cineva l-a raportat aici.

Domeniul miscfirnante.com este inregistrat de:

Wesley Garcia
Wesley Garcia (cleatrata71@yahoo.com)
+1.5672078430
Fax:
20 East Perry Street rear
Tiffin, OH 44883
US

“Wesley” o arde pe malul raului din Tiffin, Ohio iar cu adresa de email folosita la inregistrarea domeniului – a fost cuminte.


View Larger Map

Later update:
Am vorbit si cu dnul Cristian Marin de la mfinante.ro care ma indeamna sa citesc anuntul despre phishing de pe site:

Referitor la mesajele de e-mail care au ca subiect eventuale rambursări de impozite de către Ministerul Finanţelor Publice, facem următoarele precizări:
Începând cu data de 5 octombrie a.c. s-au primit numeroase sesizări telefonice, din partea unor instituţii şi societăţi comerciale, cu privire la conţinutul unor e-mail-uri prin care erau înştiintaţi despre faptul că au de primit o rambursare de impozit scop în care li se solicita completarea unui formular conţinînd date personale, privitoare la contul bancar, card bancar, etc. Domeniul de web al instituţiei noastre este www.mfinante.gov.ro. Serviciul de comunicare şi relaţii publice, din cadrul Direcţiei de comunicare, relaţii publice, mass-media şi transparenţă, nu are atribuţii in domeniul rambursării de impozite şi taxe. În cadrul acestei structuri nu există Biroul de plăţi pentru persoane fizice menţionat în e-mail.
În urma investigaţiilor efectuate, de către compartimentul de specialitate din cadrul instituţiei noastre, s-a constatat că IP-ul computerului de pe care s-a trimis acest e-mail, nu face parte din cele aflate în dotarea Ministerului Finanţelor Publice, fiind vorba despre un atac informatic de tip phishing.
Astfel, atenţionăm pe cei vizaţi să nu dea curs acestor e-mail-uri şi să nu completeze formularul cu date de identificare sau financiare ale societăţilor cărora sunt adresate.

hahaha …adica am investigat daca s-a trimis de la noi si nu, nu s-a trimis de la noi. carry on :))

Posted in În Românica | Tagged | 2 Comments

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark.